Werken aan jezelf vraagt lef en doorzettingsvermogen

Als de basis goed staat, loopt alles vanzelf

Als therapeut zoek ik niet naar een concrete oplossing voor de korte termijn, maar naar een duurzaam resultaat. Waarmee je in principe voor de rest van je leven verder kunt. Omdat je jezelf beter leert kennen en hierdoor uiteindelijk jezelf beter op koers kunt houden. Je welzijn verbetert en dat heeft een dubbel effect: je komt makkelijker uit jezelf in beweging en je wordt niet zo snel ziek – wat voor jou, je team én je werkgever weer winst is.

Breng jezelf in een sterkere uitgangspositie

Werken aan jezelf vraagt lef en doorzettingsvermogen. Je moet openstaan voor je gedachten, je angsten, je verleden en toekomst. En diep naar jezelf durven kijken om je talenten te herkennen en je belemmeringen weg te nemen. Je leert om weer in contact te staan met jezelf en van jezelf te houden, maar ook om anderen te begrijpen en te waarderen. Alleen dan ervaar je waar jouw kracht ligt en hoe jij élk team sterker kunt maken.

Jij komt als winnaar uit de strijd!

Respect, dát is de sport!

Al zoek je samen met mij de grenzen op, nergens gaan we die grenzen over. Egofix respecteert jouw grenzen en begeleidt jou op je weg. Maar je doet het zélf! Die verantwoordelijkheid kun je niet bij een ander leggen: jij zit aan het roer, jij zet de lijnen uit, jij geeft het doel en tempo aan, jij bepaalt wat kan en wat (nog) niet kan! Dan kan het soms hard tegen hard gaan. Maar het resultaat is dat je als winnaar uit de strijd komt.

Referenties

Mijn lat lag veel te hoog waardoor ik het nooit goed genoeg kon doen (voor mijzelf). Ik vond dat lastig om bespreekbaar te maken en het leidde tot uitval op mijn werk. Ik zag dat als ‘falen’, zelfs ‘ziekte’, en vond het moeilijk om het gesprek daarover aan te gaan. Ik had mijn emoties niet onder controle en ben op zoek gegaan naar iemand die mij daarbij kon helpen. Sandra heeft mij geleerd dat het niet gaat over het onder controle houden, maar accepteren dat dingen zo zijn zoals ze zijn. Dat ik ben zoals ik ben, goed genoeg dus. Iedereen was ook van mening dat ik goed genoeg ben, alleen ikzelf niet. Ik ​was in eerste instantie wat sceptisch over het proces, maar ik voelde mij vrij genoeg bij Sandra om de dingen te bespreken en vooral aan te gaan zodat ik weer in mijzelf kon geloven. Nu waardeer ik mijzelf wel, en weet ik dat niet alleen, maar het voelt ook zo. Dat maakt dat ik een veel prettiger leven heb, ook op het werk.

 

Pim, Adviseur

Sinds ik bij Sandra ben geweest heb ik veel minder last van mijn emoties. Ik kan er gewoon over spreken en ik voel me daardoor veel zekerder. Eerder had ik al andere therapie gevolgd, maar ik had het gevoel dat er nog wat zit. Door deze vorm van therapie heb ik geleerd hoe ik kan luisteren naar mijn lichaam en hoe ik om kan gaan met mijn emoties. Dat maakt oa. dat ik mij niet meer laat drijven door angst, kan accepteren dat het er is en er niet meer bang voor hoef te zijn.

Ook is er aandacht geweest voor rouw. Ik wist niet dat het er nog zat, maar het voelt goed dat we daar aandacht aan hebben besteed. Het vertrouwen op mijn eigen instinct is gegroeid en ik ga vol vertrouwen de toekomst tegemoet.

Sandra neemt de tijd en is rustig in haar begeleiding. Als het even niet lukt is zij doortastend, maar erkent altijd wie ik ben en waar mijn grenzen liggen.

Leonie, Pedagogisch leidster

Toen ik kwam had ik veel last van mijn verleden en merkte ik dat mijn energie heel laag was. Ik zat soms in een slachtofferrol en daar wilde ik graag uit.

Sinds ik bij Sandra ben beweest kan ik mijzelf weer op de 1e plaats zetten en van daaruit ook weer een ander helpen. Ik heb mijn verleden verwerkt en dat heeft mij gebracht dat ik mijzelf weer leuk vind en rust heb in mijn hoofd.

Susan, ZZP

Toen ik bij Sandra kwam had ik een drie-stappen-plan: Vertellen – Oplossen – Klaar.

Uiteraard ging het heel anders. Sandra heeft mij geleerd dat de oplossing niet in het ‘vertellen’ zit, en dat wat is geweest ook niet ‘op te lossen’ is.

Door de technieken die zij toepast heb ik leren inzien, loslaten en verwerken. Dit maakt dat ik mij nu totaal anders voel dan voorheen. Ik weet nu ook dat gedachten altijd samenhangen met emotie en lichamelijke gewaarwordingen, waardoor ik beter naar mijn lichaam kan luisteren en kan bepalen wat ik nodig heb.

Danae Harink, Kapster

Ik vond het erg bijzonder bij Sandra. En ook lastig om uit te leggen wat we nou precies doen tijdens de sessies. Wat ik wel ervaar is dat ik minder ‘moet’ dan voorheen, beter bij mijzelf kan blijven en minder bezig ben met wat een ander vindt/denkt. Tevens voel ik dat ik zelf verantwoordelijkheid kan nemen voor mijn leven en de keuzes die ik maak en dat ik minder snel geraakt ben door wat een ander zegt/doet. En alles bij elkaar ervaar ik meer rust en ruimte voor mij.

A. Dekker, Docent

Sandra is fijn, warm en kundig. Vanaf het eerste moment prikt ze door de ‘bubbel’ heen. Zij geeft jou de regie over het proces en stuurt aan waar nodig. Hierdoor ga je er zelf ook meer over nadenken dan wanneer je volgt. Oprechte interesse en een fijne gesprekspartner. Stelt de juiste vragen en maakt de juiste constatering en geeft je de middelen om hierop te kunnen reflecteren. De bewustwording van mijn eigen situatie en de tools die ik heb meegekregen geven mij het vertrouwen om weer goed door het leven te kunnen gaan. Ik weet dat als ik in de toekomst behoefte heb om te praten dat ik zeker weer terug ga naar Egofix!

R. Gutierrez Moreno, Service Manager in Finance

De aanpak van Sandra is goed.
Ik vond het prettig om te kijken naar de oorzaak van mijn klachten.
Ze beperkt zich niet tot de cognitie maar werkt daarnaast ook op emotioneel en somatisch niveau en laat je dat ook ervaren.
Zo weet ik wat mijn lichaam mij vertelt en kan ik daar ook naar handelen.
Dit heeft mij innerlijke rust gebracht en dat is waar ik voor ben gekomen.

M. Ridder, Zelfstandig ondernemer

Sandra heeft me op een krachtige manier nieuwe inzichten gegeven waarmee ik weer verder aan de slag kan. Ze voelt goed aan wat er nodig is om een stap te maken. Vragen als ‘waarom reageer ik nu zo, waarom raakt dit me?’ weet ik hierdoor al veel beter te beantwoorden, ineens klinkt het zo logisch. Ze heeft me geholpen om weer een deel van mezelf beter te begrijpen en te omarmen, maar ook om mezelf beter te ‘bewapenen’ voor de toekomst. Haar werkwijze past goed bij me, down to earth en confronterend op een empathische manier.

A. Veld, Leidinggevende

Ik zag in het begin erg op tegen therapie en ondanks dat het vaak heel moeilijk en confronterend was heb ik er wel enorm veel aan gehad. Het geduld, de persoonlijke aanpak en aandacht van Sandra heeft mij hier echt doorheen geholpen. Ik heb nu een aantal handvaten die ik kan toepassen in het dagelijkse leven en die hebben nu al resultaten opgeleverd en mij meer rust gegeven.

F.J. van Asselt, Ondernemer

Sandra heeft mij enorm geholpen. Ik kwam bij haar toen ik totaal was opgebrand. Mijn gedachten wereld was één grote warboel. Sandra heeft me handvaten gegeven, zodat het rustiger werd in mijn hoofd. Ze gaf me inzicht in de impact van mijn gedachten op mijn gevoelsleven. Ze gaf me een nieuwe manier van denken wat me zo veel meer rust geeft.

R. Wagteveld, Verpleegkundige
Ik heb bij Sandra geleerd om op een zachtere manier naar mijzelf te kijken dan voorheen. Voor die tijd praatte ik veel goed voor mijzelf, maar sprak ik niet over de kern van mijn problemen. Ik was het boek ‘De moed van imperfectie’ aan het lezen en realiseerde mij: Als je echt bevestiging wil van de ander, dan moet je jezelf durven zijn. Ik durfde dat echter niet, en had een masker op die ik niet vaak af durfde te zetten. Ik ben sterker geworden in het ‘mijzelf zijn’. En het is niet meer nodig om een masker op te zetten. De therapie is niet alleen cognitief, maar ook fysiek. Ik ben heel blij dat ik nu kan ‘voelen’ en dat ook durf uit te spreken.
Vera, Muziek/theatermaker
Voordat ik bij Egofix kwam, kon ik niet goed omgaan met spanning/stress mbt tentamens. Nu kan ik weer rustig doorgaan zonder stress en op een prettige manier mijn studie vervolgen zonder dat ik bang bent om continue te falen. Sandra werkt niet alleen cognitief, maar vooral met de combinatie van cognitie, emotie en somatische gewaarwordingen. Die combinatie heeft voor mij heel goed gewerkt. Ik vond het fijn dat er iedere keer een soort introductiegesprekje was. Van daaruit werd bepaald waar er die dag aan gewerkt zou worden en dat vond ik heel fijn. Als je wilt werken aan je probleem, ipv er alleen over te praten, dan is Egofix het juiste adres!
Isa, Student
Voordat ik hieraan begon had ik lichamelijke klachten zoals hoofdpijn en vermoeidheid. Ik kwam erachter dat er veel in mijn lichaam vast zat. Zaken die ik dmv deze vorm van therapie kon aanpakken, doorleven en loslaten. Nu ben ik in staat om te voelen en kan ik daar ook mee omgaan. Ik ben mijzelf leuker gaan vinden en zelfverzekerder geworden waardoor ik veel beter zaken bij anderen kan laten wat niet van mij is. Van mijn omgeving krijg ik terug dat ze mij ‘opener en milder’ ervaren en om die reden kan ik ook makkelijker contact maken met mensen dan voorheen. Voor mij is dit traject ‘lifechanging’ geweest.
Esther, Ambulant hulpverlener

Sandra voelt goed aan wat er nodig is als ik met een bepaald onderwerp en/of vraag kom. Ze werkt met verschillende werkvormen en als er tijdens een sessie iets gebeurt waardoor een andere aanpak nodig blijkt, dan schakelt ze naar de juiste interventie zonder mijn initiële vraag uit het oog te verliezen.

Marianne

Marianne

Sandra heeft mij een spiegel voorgehouden en daardoor is mijn zelfacceptatie enorm gegroeid. Wat ik vooral uit het traject meeneem is dat wat vroeger is gebeurd mijn huidige leven en gedrag niet hoeft te beheersen. Het heeft mij gevormd, maar ik BEN het niet. Sandra vraagt door en geeft niet zo maar op. Dat irriteerde mij regelmatig, maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik doorgezet heb en mij beter voel dan voorheen.

 

Judith

Ik vind het heel fijn dat ik na het overlijden van mijn zus een ander perspectief heb gekregen over mijn gezin van herkomst. Mijn zus is nog steeds mijn grote zus en het overlijden brengt geen verandering in onze gezinsstructuur. Ik heb bij Sandra aandacht kunnen besteden aan het verwerken van het verlies. Soms wist ik niet van te voren wat ik bij Sandra ging doen, maar eenmaal daar kwam altijd naar boven wat op dat moment relevant voor mij was en ging ik toch weer tevreden weg. Verder heb ik haar rustige en pragmatische begeleiding als heel prettig ervaren.’

 

Ellis, Onderwijslogistiek adviseur

Na het traject bij Sandra ben ik in contact gekomen met mijn gevoel. Van daaruit ga ik de toekomst met meer zelfvertrouwen tegemoet.

Juliët